Rekordsterk oljepris sendte børsen i pluss

En rekordsterk amerikansk oljepris på 130 dollar fatet ga børsen et solid oppsving onsdag. Indeksen økte med 1,3 prosent og endte på 513,1.

Til tross for at flere børslokomotiver hadde en dårlig dag onsdag, endte børsen i pluss takket være sterk oljepris. Rett etter åpning ble det satt ny rekordnotering på 129,60 dollar fatet i USA.

Dagens suverene børsvinner ble oljeselskapet Questerre Energy Corporation QEC, som økte aksjeverdien med hele 31,4 prosent. Selskapet ga beskjed om deltakelse i utvikling av gassfunn i provinsen Quebec i Canada.

Det ferske dataspillet «Age of Conan», sørget nok en gang for at spillselskapet Funcom befant seg på topplisten. Aksjen steg med 14,4 prosent og har nå en verdi på 53,7 kroner.

Gjødselprodusenten Yara hjalp også til med oppgangen. Aksjen steg med 1,6 prosent til en aksjepris på 417,5 kroner. Selskapet omsatte for nærmere en milliard kroner. I tillegg økte Aker Solutions sin aksje med 9,6 prosent.

De store børskjempene opplevde svak nedgang onsdag. StatoilHydro gikk ned med 2,04 prosent til en aksjepris på 206,10 kroner. Selskapet omsatte for 3,2 milliarder. DnB NOR sank med 1,3 prosent, og Telenor sank med 0,47 prosent.