Stjernø-utvalget - Statsbyggs høringsuttalelse

- Stjernø-utvalgets innstilling behandler ikke grundig nok hvordan den fysiske utformingen av undervisnings-, forskningsbygg og campusområder og plasseringen av disse, påvirker kvaliteten på den undervisning og forskning som skjer i dem.

Dette går fram av Statsbyggs høringsuttalelse til NOU 2008:3 Forslag til ny struktur i høyere utdanning, skriver Statsbygg på sine nettsider.

Utvalget drøfter heller ikke grundig nok hvordan attraktive og hensiktsmessige bygg og campusområder kan være et konkurransefortrinn for å tiltrekke seg studenter og forskere, heter det videre.

Brukernes bevissthet om de fysiske omgivelsenes betydning for kvaliteten av den aktiviteten de utfører er økende og dermed også deres forventninger til dem. Statsbygg arbeider nå med å systematisere kunnskapen på dette feltet.

-Vi ønsker å tilby denne kunnskapen til institusjoner innen høyere utdanning i Norge som deler vår oppfatning om sammenhengen mellom fysiske omgivelser og kvaliteten på utdanning og forskning, sier direktør May Balkøy.

Les Statsbyggs høringsuttalelse her