Norgeshus tråkker i vei

Åtte jenter hos Norgeshus ligger i hardtrening for å gjennomføre FredagsBirken på sykkel. Nå utfordrer de markedssjef Benn Båtvik til å sykle sammen med dem.

- Hvis dette utspillet kommer fra damene, er det greit, sier en forbløffet Benn Båtvik som først trodde utfordringen var en fleip.

Markedssjefen hos Norgeshus karakteriserer egen form som "ikke så verst".

- Jeg løper litt med bikkja som trenger mosjon. Dessuten tar vi noen sykkelturer, men her er det stort sett bikkja som drar meg, forteller Båtvik som tror treningsopplegget med oppgraderes betydelig hvis han skal klare å holde følge med de åtte jentene på kjedekontoret.

- De er veldig ivrige, og jeg tror de trener nesten hver dag, sier en imponert Båtvik som har lagt merke til den fyldige treningsdagboken som er hengt opp på spiserommet til kjedekontoret.

Det var på jubileumskongressen til Norgeshus på Hell i april at jentene lot seg utfordre. Som tidligere meldt på bygg.no delte Stein Borgen fra Maxit ut to startlisenser til Birkenrittet til medlemmer på vegne av Birken-sponsorprosjektet til Maxit, Norcem og Byggeindustrien.

- Det vil også vi være med på, sa noen av jentene på kjedekontoret til Norgeshus, og gavemilde Stein Borgen lovte startlisenser til FredagsBirken som arrangeres 29. august som er dagen før hovedrittet.

Nå er de blitt en gjeng på åtte personer som trener sammen og individuelt samtidig som de backer hverandre opp til å delta på lokale sykkelløp. Og innsatsen går nærmest på livet løs i et inntil nå heller vinterkaldt Trøndelag. Nylig måtte en av jentene på treningstur ringe ektemannen for å bli hentet da hun holdt på å fryse i hjel.

- Sykkelaktiviteten er kjempegod PR for Norgeshus, sier markedssjef Benn Båtvik som endelig er på hjemmebane.

- Dessuten har Norgeshuskjeden HMS som ett av sine satsningsområder, og dette bidrar i høyeste grad til å bedre helsen, fremholder han.

Som første premie for å takke ja til utfordringen fra sine åtte damer, gir Byggeindustrien han muligheten til å utfordre noen kolleger i Mestergruppen til også å tråkke Fredagsbirken. Her sender Benn Båtvik utfordringen videre til Mestergruppens wonderboy Arve Solheim samt Byggeriet-sjef Per Holm.

FredagsBirken er en litt mer uhøytidelig variant av Birkenrittet og passer spesielt godt for grupper som planlegger å sykle sammen. Men rittet går i samme trasé som hovedbirken, teller med i "Trippelen" og gir fordeler når det gjelder deltagelse i Birkebeiner-aktiviteter i 2009.