Kommunen tar grep for å redde SIF-stadion

Drammen kommune vil innta en tydeligere rolle i Strømsgodsets stadionprosjekt. SIF er fortsatt optimister, men nytt stadion drar ut i tid.

Forhandlingene mellom SIF og Rom Eiendom førte ikke fram. Partene blir ikke enig om et utkast begge parter kan leve med, hvem som skal ta hvilke regning og hvordan den etappevise utbyggingen skal foregå.

- At kommunen kommer til unnsetning er vel en erkjennelse om at partene ikke klarer å løse problemene på egen hånd. Kommunen er sterkt involvert i saken, enten vi liker det eller ikke, da er det viktig at kommunen gjør det vi kan for å hale dette i land, sier rådmann Nils Fredrik Wisløff til Drammens Tidende.
Uten nytt stadion i Drammen er Strømsgodsets eliteseriesatsing trolig over i løpet av et par år. Derfor begynner det å haste.

- Det er ikke ukjent for noen at vi ikke er blitt enige med Rom, sier administrerende direktør i SIF, Tom Berntzen.

- Kommunen engasjerer seg sterkere i stadion fordi det er det viktigste byutviklingsprosjektet i Drammen. Det er vi veldig glade for, sier Berntzen til DT.
Godset hadde håpet å få nytt stadion sommeren 2010, men ifølge lokalavisen er 2011 nå mer realistisk. Berntzen avviser at SIF har begynt å vurdere andre stadionalternativer, som Lierstranda der Bjørn Rune Gjelsten har store utbyggingsplaner.