Rett ned på Oslo Børs

Hovedindeksen falt umiddelbart etter børsåpning i Oslo tirsdag, til 508,5 poeng. Det er en nedgang på 1,3 prosent fra mandag.

I løpet av den første halvtimen med handel gikk det bare én vei for Oslo Børs: Nedover. Nedgangen kom samtidig som børsene i Asia meldte om kraftige fall.

Det var ingen store utslag på vinnerlisten tirsdag formiddag. Software Innovation ledet an med en oppgang på 3 prosent, men oppgangen var basert på kun én enkelt handel. I motsatt ende befant Aker Yards seg. Selskapet kunne vise til formiddagens største aksjefall med 7,39 prosent. Nedgangen kom etter at Per Sævik-kontrollerte Havyard Invest solgte alle sine aksjer i Aker Yards.
Ellers var nedgangen tirsdag preget av de store børslokomotivene som StatoilHydro (-1,23 prosent), Hydro (-1,06 prosent) og Telenor (-0,23 prosent).

Blant selskapene som klarte å kare seg over på plussiden var Funcom, opp 0,44 prosent. Spillselskapet har den siste tiden klatret stadig høyere på børsen som følge av det nye PC-spillet «Age of Conan».