Betongplattform til Goliat-prosjektet?

Aker Engineering og Sevan Marine skal gå videre med forprosjektet for en flytende produksjonsløsning på Goliat-feltet utenfor Hammerfest.

De to selskapene skal fram til høsten finpusse og gjennomgå konseptene de tidligere har lansert for utbyggingsløsningen på Goliat.

- Forprosjektene skal være ferdige i fjerde kvartal. Vi vil så bruke relativt kort tid på å bestemme oss for hvilken endelig plattformløsning vi skal gå for, sier kommunikasjonssjef Jone Stangeland i Eni Norge til NTB.

25 milliarder
Eni er operatør for utbyggingen som vil koste anslagsvis 25 milliarder kroner totalt. StatoilHydro og Noil Energy deltar også i lisensen som vil stå for utbyggingen av det første oljefeltet i norsk del av Barentshavet.
Utbyggerne har motstått et hardt politisk press på å føre oljen i Goliat-feltet til land og går nå videre med to flytende løsninger.

Aker Engineering er begeistret over å få være med i sluttkampen om utbyggingsløsningen på Goliat. De har sett på muligheten av å bygge en betongplattform for Goliat.

Strategisk viktig
- Goliat er regnet som et strategisk viktig prosjekt for Aker Solution og kan støtte opp om vår posisjon som en ledende leverandør av flytende produksjonsplattformer. Vår Condeep MonoFloater er utviklet for de tøffe værforholdene i Barentshavet, sier visepresident Nils Arne Hatleskog i Aker Solutions.

Selskapet har Aker Engineering som kontraktspartner i dette prosjektet, som vil engasjere mer enn 70 ingeniører.

Sevan vil gå videre på sitt prosjekt, en såkalt flyter bygget i stål. Konseptet innebærer også at flyteriggen vil få strøm fra land.

- Vi er stolte over at Eni Norge har valgt oss. Det viser at norsk teknologi er konkurransedyktig i den mest utfordrende delen av offshoremarkedet, sier administrerende direktør Jan Erik Tveterås i Sevan Engineering.

Sevan har tidligere levert plattformer til offshorefelt utenfor Brasil, og i Nordsjøen.