SPDE - endringer i avtaleforhold med Aberdeen

Aberdeen Property Investors (Aberdeen) og Scandinavian Property Development ASA (SPDE) har blitt enige om å gjennomføre en del avtalemessige endringer i sitt forhold, heter det i en pressemelding.

 

Aberdeen har gjennom sitt arbeid så langt satt opp en bred organisasjon for SPDE og sørget for å igangsette et omfattende utviklingsarbeid. Samtidig har børsnoteringen av SPDE samt endrede markedsvilkår bidratt til at selskapet nå står overfor nye og andre utfordringer. Partene synes derfor det er naturlig å gjennomføre visse avtalemessige endringer på dette tidspunkt.

Endringene består i at eksisterende managementavtale opphører pr. 30. juni. Managementavtalen inneholder bestemmelser om betaling av vederlag ved opphør, og SPDE betaler Aberdeen NOK 49 millioner i forbindelse med avtalens opphør (tilsvarende ca 60 øre per aksje). Samtidig har SPDE og Aberdeen inngått en avtale som håndterer ansvarsforhold for ansatte som er knyttet til SPDE.

SPDE ønsker imidlertid å videreføre sitt samarbeid med Aberdeen vedrørende utviklingsprosjektet i Odense i Danmark, med en suksess-incentivert honorarstruktur. SPDE vil også i en overgangsperiode fortsatt kjøpe enkelte forvaltningstjenester knyttet til blant annet økonomi fra Aberdeen. Disse tjenestene vil kjøpes til normale forretningmessige vilkår. Partene har inngått egne avtaler knyttet til disse punktene.

Aberdeen og SPDE ønsker i fellesskap at disse endringene blir gjennomført så raskt som mulig. Det er et mål for begge parter å arbeide for gode resultater i SPDE og synliggjøre de verdier som ligger i selskapet.