Avsluttet uka med solid børsopptur

Investorene kan smile ekstra bredt på 17. mai etter en knallsterk uke på Oslo Børs. Hovedindeksen fortsatte oppturen fredag etter at den rundet 500 poeng dagen før.

Anført av DeepOcean endte hovedindeksen på 508,7 poeng, en oppgang på pene 1,3 prosent fra torsdag. Børsuka åpnet med nedgang tirsdag etter pinsehelgen til 484 poeng, men siden har pila pekt én vei.

DeepOcean, som tilbyr en rekke offshoretjenester innen den globale olje- og gassindustrien, ble omsatt for godt over 1,3 milliarder kroner fredag og steg 28,8 prosent. Selskapet ble dermed soleklar børsvinner. Årsaken til gigantbykset er det amerikanske oljeselskapet Trico som har kjøpt seg opp til en eierandel på over 50 prosent.

Av en lang rekke med selskap på plussiden fredag utmerket StatoilHydro seg med en framgang på 3,36 prosent. Børsgiganten ble omsatt for over 3,4 milliarder kroner. Kunstgjødselprodusenten Yara var også blant de mest populære aksjene 16. mai, men måtte finne seg i en plass på taperlisten med en nedgang på 2,33 prosent.

Også på de toneangivende europeiske børsene var det oppgang fredag.