Byggkjøp inntar USA på tvers

Anført av medeier Pål Rygg i Byggkjøp Gunnar T. Strøm i Trondheim skal Byggkjøp BMC Cycling Team sykle de drøyt 5000 kilometerne fra kyst til kyst i USA.

 

- Vi må jo sørge for å eksponere oss. Dessuten går det an å se seg om etter noen egnede plasser hvor Byggkjøp-kjeden kan etablere seg, kommenterer en fleipete Pål Rygg overfor Byggeindustrien.

Noen hyggetur med god tid til tomtejakt er det nemlig ikke snakk om. Det legendariske sykkelrittet Race Across America (RAAM) fra Los Angeles på vestkysten til Annapolis nær Baltimore på østkysten med start 11. juni er en kraftprøve av de sjeldne. Ikke barer med sin lengde på 5011 kilometer. Også 41 683 høydemeter skal forseres hvor den lengste motpakken er på 65 kilometer. I tillegg er det skiftende været en utfordring hvor temperaturen i Death Valley kan nå 50 grader.

- Slike værforhold er det ikke enkelt å få trent på hjemme i Trøndelag, kommenterer Pål Rygg som har fire kolleger fra Byggkjøp Gunnar T. Strøm med seg i støtteapparatet som totalt teller 13 personer. Det er broder Ola Rygg, Morten Aassved og Anders Hansson fra trelastavdelingen samt Edgar S. Nilsen fra logistikkavdelingen.

Pål Rygg legger ikke skjul på at målet er å vinne rittet.

- Men det er ikke noe nederlag hvis vi ikke når helt til topps, innrømmer han og opplyser at gjennomsnittfarten over de vel fem døgnene må ligge på 35 kilometer i timen.

Hvert lag stiller med åtte ryttere til start, og til enhver tid skal en rytter være på veien. Team Byggkjøp vil operer med fire tomannslag hvor tre lag hviler, mens et tomannslag skifter på å kjøre. I praksis betyr dette at hver mann sitter på sykkelen tre timer hver dag og kommer til å sykle 70 mil i løpet av de fem døgnene.

Med seg som syklister i Team Byggkjøp har Pål Rygg blant annet Jeff Webb som har gjort stjørdaling av seg etter oppvekst i Canada. En annen sykkelkapasitet er orkdalingen Pål Erik Krangsås som tidligere har vunnet Trondheim-Oslo fire ganger.

Laget har med seg to biler og en buss. Bilene følger laget som sykler, og frakter rytterne mellom buss og etapper. På bussen dusjer, spiser, sover og hviler de andre rytterne.