10.000 passasjerer rammet på Flesland

Et dusin fly tok av eller landet på Flesland før streiken var et faktum klokken 8 fredag. Rundt 10.000 passasjerer blir rammet på denne flyplassen den første streikedagen.

- Dette er veldig kjedelig for våre passasjerer. Både dagen før 17. mai og søndag 18. mai er noen av de største reisedagene i året, sier lufthavnsjef Dag Aksnes.
Han håper konflikten blir raskt løst slik at trafikken kan komme i gang igjen. Foreløpig er det ikke aktuelt med permitteringer av andre yrkesgrupper på flyplassen.

- Vi holder beredskapen oppe slik at vi kan være klare umiddelbart når konflikten blir løst, sier Aksnes.
Det arbeider rundt 1.500 personer på Flesland. De streikende utgjør under 100 av dem, men de fyller viktige funksjoner som er nødvendige for at flyplassen skal kunne holdes åpen.
Aksnes opplyser at også helikoptertrafikken til Nordsjøen ble stanset fredag morgen. Helikopterterminalen på Flesland skulle hatt mellom 40 og 50 avganger og ankomster fredag. Et stort antall nordsjøarbeidere blir rammet av streiken.
Kom seg av sted
Like etter klokken 8 var det flere hundre mennesker i avgangshallen på Flesland. De fleste hadde likevel fått med seg at det var streik.
- Det er mindre folk her enn vanlig, konstaterer lufthavnsjefen som var glad for at flyene gikk to timer ekstra slik at en stor del av morgentrafikken kunne avvikles.
En spent Tor Børre Gaasland hadde flybillett klokken 8.10 til Rygge. Flyet hans var kansellert, men han møtte opp på flyplassen i håp om å få et tidligere fly. Og det gikk bra. Han var heldig og kom seg med et fly til Gardermoen.

Selv om en del passasjerer unnlot å møte da de fikk vite om streiken, var det hektisk aktivitet hos flyselskapene.
Mange dro til flyplassen for å finne alternative reisemåter. Alternativene som flyselskapene kunne tilby, var ombooking av billettene, refusjon av billettprisen på et senere tidspunkt eller alternativer. Fra Flesland dro mange til Stavanger for å komme seg videre til bestemmelsesstedet.