Oslo Børs passerte 500 poeng

Hovedindeksen på Oslo Børs startet i utforbakke, men krabbet oppover utover dagen og endte på 502,1 poeng, en oppgang på 2 prosent.

Oppgangen begynte allerede ved 9.30-tiden, og ut på ettermiddagen passerte hovedindeksen den magiske 500-grensen. Da det ble lagt fram nye positive makrotall i USA torsdag ettermiddag, fikk hovedindeksen her hjemme enda større fart på seg, og plasserte seg til slutt på 502,1 poeng da dørene stengte.

Det er første gang siden 12. november i fjor at hovedindeksen på Oslo Børs har passert 500 poeng, og torsdagens sluttresultat var dermed også årsbeste hittil.
De store børslokomotivene bidro til den sterke oppgangen torsdag. StatoilHydro noterte seg med en økning på 4,49 prosent, og Hydro var opp 4,91 prosent. DnB NOR la på seg 1,18 prosent, mens Telenor måtte tåle en ørliten nedgang på 0,46 prosent.

Spillselskapet Funcom har skapt mye blest rundt seg med det nye PC-spillet «Age of Conan», og har kunnet vise til positive tall i løpet av uken. Torsdag ble det imidlertid tilbakegang for Funcom, med en nedgang på 1,43 prosent.

Oslo Børs meldte torsdag at programvareprodusenten Fast Search & Transfer skal strykes fra notering på børsen. Strykingen skjer i henhold til verdipapirloven og har sammenheng med at programvaregiganten Microsoft har kjøpt opp Fast.