Festdag med sol i vest og regn i øst

Meteorologene råder østlendinger til å ta med paraplyen på 17. mai. I de øvrige delene av landet er værutsiktene noe bedre. Og best blir det i vest. 

Til østlendingene er rådet: Ta med paraply på nasjonaldagen.

Temperaturen vil ligge rundt 10 til 15 grader, og det forventes et lavtrykk inn mot Sør-Norge 17. mai. Dette lavtrykket beveger seg østover og vil trolig gi regn, ifølge meteorologene.

Først når lavtrykket har passert, er det utsikter for at det vil bli perioder med varmere vær og litt sol.

Grått og vått
– Det ser ut til å bli grått, vått og kjølig på Østlandet, sier vakthavende meteorolog Siv Dearsley ved Meteorologisk institutt til NTB.

I Vest-Norge går langtidsvarselet ut på at det blir opphold og sol på nasjonaldagen. En riktig fin temperatur er heller ikke umulig, ifølge prognosene.

– Vestlandet får det fineste været på 17. mai med rundt 15 grader og sol, sier Dearsley.

For Midt-Norge ser det ut til å bli noe overskyet, men brukbart vær for uteaktiviteter på selve festdagen. I Møre og Romsdal og Trøndelag kommer en kjøligere værtype til å dominere de nærmeste dagene.

Snø i Tromsø
I Nord-Norge er det ventet fortsatt lave temperaturer, men det blir mindre nedbør enn tidligere i uken. Den 14. mai toppet Tromsø snødybdelista med 59 cm. Nå synker snøen. Torsdag ble det «bare» målt 41 cm. snø på Vervarslinga for Nord-Norge.

Men mye snø i Tromsø på denne tiden av året er ikke helt uvanlig. Årets 14. mai med 41 cm snø legger seg på en 19. plass når det gjelder snødybde målt i Tromsø på nettopp denne datoen.

14. mai 1997 topper statistikken ettertrykkelig, med 148 cm.