Fornøyd med revidert budsjett

- Det reviderte nasjonalbudsjettet viser at sysselsettingen i Norge vokser enda sterkere enn lagt til grunn tidligere. Det er gledelig at enda flere kommer i arbeid, sier Fellesforbundets leder Arve Bakke.

- Det er samtidig viktig at det føres en konsekvent politikk for at de som ikke kommer i arbeid, også får muligheter til dette. Fellesforbundet var svært skuffet over at satsene for arbeidsmarkedstiltak i det opprinnelige budsjettet bare ble justert opp med 1,1 prosent. Nå i revidert budsjett foreslås dette oppjustert til 3,3 prosent. Selv om det er noe lavere enn forventet kostnadsutvikling, mener jeg at det er noe bedriftene som utfører attføringstjenester kan leve med, og på den måten videreutvikle sine tilbud, påpeker Bakke. Han mener det er bra at tiltaksnivået på arbeidsmarkedstiltak opprettholdes og at det blir satt av midler til forsøk med arbeidsrettet rehabilitering for personer med helseproblemer.

Regjeringen foreslår i revidert budsjett å sette ned anslaget for inntekter fra NOx-avgiften og utgiftene til kompensasjon for NOx-avgiften. Det skyldes at regjeringen nå har underskrevet en miljøavtale for reduksjon av NOx-utslipp med 14 næringsorganisasjoner. - En slik miljøavtale og etablering av næringslivets NOx-fond er et godt virkemiddel for å redusere utslippene, mener forbundslederen. Med miljøavtalen binder næringslivet seg kollektivt til en reduksjon av de årlige utslippene på om lag 30 000 tonn NOx. De virksomheter som slutter seg til avtalen får avgiftsfritak, og de som melder seg inn i NOx-fondet før 1. juli 2008 får dessuten refundert avgift som er betalt i perioden fra 1. januar i år.

Arve Bakke gir honnør til både regjeringen og næringslivet for å ha vært konstruktive og fleksible i denne saken. Han mener man har fått en løsning alle parter bør si seg fornøyd med. På denne måten oppnås det aller viktigste, nemlig forpliktende reduksjoner i utslippene av NOx.