Navarsete nådde ikke frem

Vi har stor tro på statsråd Liv Signe Navarsete, men hun har dessverre ikke vunnet frem i kampen med Finansdepartementet. I Kristin Halvorsens mektige departement ser man på samferdsel som utgift uansett. Vi trodde ærlig talt at man skulle kompensere for prisstigningen. Nå må Vegdirektoratet foreta en kraftig omprioritering for å nå de viktigste målene.

For noen uker siden samlet Samferdselsdepartementet til presseseminar i Trondheim. En av nyhetene den gang var at det skulle bevilges mer penger til asfalt i og med at oljeprisen steg så brutalt. Oljen er en viktig bestandel i asfalt. Til tross for at oljen tilfører statskassen så mye penger at det renner over, fant ikke Kristin Halvorsen rom for å dekke opp de utgiftene som nettopp oljen fører med seg. Dette er direkte smålig. Men fortsetter regjeringen denne politikken vil velgerne også reagere. Faren for å tape neste valg vil øke kraftig dersom disse manglende grepene om samferdsel fortsetter. Vi har skumlest dokumentene - og det kan selvsagt være en bisetning som vi ikke har fått med oss om denne kompensasjonen for økt oljepris. Tar vi feil skal vi rette opp denne lederen øyeblikkelig.

Vi vet at samferdselsministeren har god kontakt rundt om i landet om hva folk ønsker. Denne kontakten kan finansministeren umulig ha.
Prisen for ikke å bedre veinettet er formidabel i form av trafikkdød og mange skader.