Sprengingsarbeidene tar til igjen

Statens vegvesen åpner nå for at sprengingsarbeidene kan gjenopptas på E6 Skaberud-Kolomoen. 

I forbindelse med sprengingsulykker på E6 Skaberud-Kolomoen, la Hæhre Entreprenør AS i et møte i dag fram sine tiltak ovenfor Statens vegvesen, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og Arbeidstilsynet.

Sprengingsarbeidene i forbindelse med utvidelsen av E6 Skaberud-Kolomoen har vært stanset siden tredje sprengingsuhell på strekningen 8. mai 2008. Onsdag 14. mai 2008 la Hæhre Entreprenør AS fram sine tiltak.

Øker sikkerheten
Tiltakene som Hæhre Entreprenør AS la fram, var en skjerping av eksisterende rutiner, blant annet bedre tildekning av salvene, bedre kontroll med sprengstoffmengden og spesielle rutiner knyttet til håndtering av gammelt sprengstoff fra forrige utbygging av E6.

Mulig gammelt sprengstoff
Det er en mistanke om at årsaken til siste sprengingsulykke i forbindelse med utvidelsen av E6 Skaberud-Kolomoen, er rester etter gammelt sprengstoff fra da eksisterende E6 ble bygget. Dette er bakgrunnen for at Hæhre Entreprenør AS innskjerper rutinene knyttet til håndtering av gammelt sprengstoff.

Fornøyd med gjennomgang av tiltakene
- Selv om en aldri kan være trygg på at sprengingsuhell kan skje igjen, mener vi tiltakene Hæhre Entreprenør AS la frem er tilfredsstillende. Derfor har vi gitt Hæhre Entreprenør AS beskjed om at de kan gjenoppta sprengingsarbeidet torsdag 15. mai 2008, sier fungerende prosjektleder Taale Stensbye i Statens vegvesen.