Lyst til å bli tegner?

- Tekniske tegnere er det alltid bruk for i byggenæringen. Det går aldri av moten, sier Ingolf Sundfør fra Fagskolen i Oslo.

Nå starter Fagskolen sitt nye ettårige, gratis og lånekassegodkjente studie "BIM-tekniker".

Hva er BIM-tekniker?
BIM er byggebransjens tiltak for å effektivisere tegneprosessen. BIM står for "Bygnings Informasjons Modell".

- Det dreier seg om å tegne i tre dimensjoner og bygge opp tegningen med elementer snarere enn streker. Disse elementene bærer all informasjon bortsett på detaljnivå. Oljebransjen, flyindustrien og bildesignerne har tegnet på denne måten i årevis, og nå kommer byggeindustrien og arkitektene etter, sier Sundfør, som ønsker enda flere studenter til sitt nye studietilbud.

Hvilken type jobb kan man få etter et år på BIM?
- Da kan man bli teknisk tegner/DAK-operatør innen byggfaglige arbeidsområder, dvs på arkitektkontor, på ingeniørkontor eller hos større entreprenører, eller man kan starte for seg selv med egen tegnepraksis. BIM-utdanningen gir deg en oppdatert utdanning i tegning på ulike dataprogram, som ArchiCAD og AutoCAD, sier Sundfør. Du blir også skolert i hvordan utveksle data fra et program til et annet. Og ikke minst legger vi vekt på utdanning innen byggeteori, og bruker for eksempel Byggforsk-serien.

Hvem kan søke på BIM-tekniker?
- Siden vi er en fagskole, så må du ha et fagbrev eller svennebrev i et av byggfagene. Hvis du har jobbet på bygg noen år uten å ta fagbrev, vil vi kalle deg inn til en samtale for å sjekke kunnskapene dine innen bygg. Søknadsfristen er forlenget til 1.juni fordi vi gjerne vil fylle opp klassen helt. 15 kvalifiserte søkere har meldt sin interesse, og vi tar gjerne noen få til. Søk raskt, avslutter Sundfør.