God 2008-start for Peab

God start for Peab-konsernet i 2008 med omsetningsøkning og en kraftig resultatforbedring i første kvartal. 

Omsetningen økte med 14 prosent til vel 7,6 milliarder svenske kroner. Hvis man justerer for oppkjøpt virksomhet, blir organisk vekst på 10 prosent.

Resultatfremgangen i første kvartal var på hele 35 prosent til 262 millioner svenske kroner som gir en margin på 3,4 prosent.

Peab har som konsernpolicy ikke å gå ut med resultatene for de enkelte nasjonale markedene de operer i. Det betyr at den norske byggvirksomheten ligger under utland som betyr det norske og finske markedet. Her økte omsetningen med 23 prosent til 1,31 milliarder svenske kroner hvorav oppkjøpt virksomhet står for 6 prosent av veksten.

Resultatet gikk fra minus 3 til pluss 3 millioner svenske kroner som gir en margin på beskjedne 0,2 prosent.

Det var oppkjøpt virksomhet som stod for Peab-konsernets omsetningsvekst innen anleggsvirksomheten som økte med 12 prosent. Resultatet bedret seg med 18 millioner til 58 millioner svensker kroner sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Konsernets ordreinngang falt med syv prosent i første kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor, men ordrereserven er historisk høy med vel 28 milliarder svenske kroner som er 16 prosent høyere enn på samme tidspunkt i fjor.

Peab-sjef Mats Paulsson uttaler at det totale byggmarkedet fortsetter å utvikle seg positivt med store behov for bygginvesteringer fremover til tross for en viss usikkerhet innen finansielle markeder.

– Peab har en bred produksjonsorganisasjon som klarer å håndtere kundenes etterspørsel innenfor alle typer oppdrag. Dette viser seg i vår fortsatt høye ordreinngang som inneholder mange typer av prosjekter. Uavhengig av hvordan det går med tilgang på nye prosjekter for bransjen som helhet, finnes det derfor store muligheter for Peab til fortsatt å utvikle seg positivt, fremholder Paulsson.