Kjøper seg opp i kranfirma

Nylig skrev Cramo AS under på en avtale om å overta utleievirksomheten til selskapet Kranentreprenøren AS. 

– Dette gjør oss til en mer komplett leverandør i bygg- og anleggsbransjen, sier administrerende direktør i Cramo, Finn Løkken.

Avtalen innebærer at Cramo AS overtar utleieavdelingen til Kranentreprenøren, med 17 minikraner, og beholder alle ansatte.

Markedsleder
- Vi skal drive avdelingen i samme ånd som har blitt gjort tidligere, med de samme ansatte som før. Nå har vi kompetansen til Kranentreprenøren, som kombinert med vår egen bredde og tyngde gjør oss til en sterkere aktør.

- Med disse kranene, i tillegg til de vi har fra før, sitter vi faktisk på omlag femti prosent av kranene i Norge, og det betyr at vi blir markedsleder, forklarer Løkken.

Mer fleksibelt
Han sier videre at kraner er et typisk utleieprodukt.

- Med vår nye avdeling kan vi nå tilby bemannede kraner, ikke bare utleie. Det er et stort pluss for kundene ettersom ikke alle vet hvordan kranene opereres.

- Minikranene er også mer fleksible og koster mindre enn store, stasjonære kraner. De kan brukes både ute og inne, og går på propan, diesel eller strøm. Så i tillegg til at de er rimeligere er de også mer miljøvennlige, sier Løkken.

For hele landet
Den nye avdelingen til Cramo vil få hovedkontor på Lindeberg på Frogner, men Løkken forsikrer at tilbudet om utleiekraner gjelder i hele Norge.

- Det er et stort potensial for vekst på dette området, og vi vil tilby kraner for utleie over hele landet.