Konstruktivt samarbeid

Vi er svært fornøyd med at det nå er kommet en ny og konstruktiv tone mellom de store entreprenørene og Statens vegvesen. Vi er overbevist om at de samtaler som nå føres, vil føre til at vi får bygget mer vei for de pengene som bevilges. Håpet er at det kommer langt mer midler til samferdsel enn det som har vært nivået de siste årene. Det er enorme oppgaver som venter.

 

Får vi det samspillet mellom entreprenørene og veietaten som vi nå tror på, er vi overbevist om at langt flere veistrekninger får den standard som er nødvendig for å hindre ulykker og for å sikre fremkommelighet.

Vi er enig med det samferdelsministeren nylig uttalte, nemlig at det er bedre å satse på færre, men større prosjekter. Da får man langt bedre økonomi i prosjektene, og man kan bygge langt mer vei for de pengene som bevilges. Da kan man åpne parseller på flere kilometer samtidig. Da merker trafikantene en radikal forbedring.

Dette betyr ikke at det ikke skal gjøres noe med problempunkter i trafikken som skaper ulykker og kaos. Men mange av disse problemområdene bør sikres gjennom en kraftig økning av veivedlikeholdsbudsjettet.