Ny besøksrekord under Nordic Light

Nordic Light International Festival of Photography i Kristiansund ble en særdeles vellykket festival! Det ble registrert 26.120 besøkende til 13 utstillinger og 50 arrangement. Tilsvarende tall for den første festivalen var omkring 12 000 og 20 000 i fjor.

 

 

Allerede ved den offisielle åpningen ved Tahitibrygga kvelden torsdag 1. mai kunne en registrere en enorm interesse. Knapt 300 fikk plass i brygga, mens rundt 200 måtte snu ved døra, skriver Tidens Krav.

Folkevandring
Utstillingsåpningene fredag 2. mai kunne vi se en formidabel oppslutning til utstillingene som viste kvalitet, stor variasjon og bredde. Under festivalen er det registrert 20.130 besøkende på våre bemannede utstillinger. I tillegg til disse tallene kommer de populære utendørsutstillingene ved Johan, Morten og Chrisander Brun i Kong Olav Vs gate og vindusutstilling til Røsslyngveien barnehage ved Kristiansund Servicekontor i tillegg til utstillingen «Vennskap» på Amfi Storkaia Brygge.

Kvalitet og bredde
Nordic Light 2008 satset høyt med en kvalitet og bredde som skulle favne fra amatørfotografer og generelt kulturinteresserte til profesjonelle fotografer, og alle likte til fulle det de opplevde. Takket være et stort apparat med solide og engasjerte frivillige og en fokusert kunstnerisk ledelse og administrasjon ble alle arrangement profesjonelt avviklet.

Satser videre
Kunstnerisk leder, fotograf Morten Krogvold er godt fornøyd med responsen festivalen får fra deltakere, gjester og publikum. Han er spesielt glad over at tallet på tilreisende publikum har økt siden i fjor.

- Nordic Light Festival of Photography 2008 ble en ny suksess, med fotografer i verdensklasse og et faglig meget høyt nivå. Den ble suverent organisert av festivalledelsen og mange frivillige, sier en entusiastisk Morten Krogvold.

Krogvold sammen med resten av programkomiteen, administrasjonen og styreleder Lars Liabø er nå i gang med å sette sammen programmet for neste festival som skal holde minst like høyt nivå. Neste festival vil trolig legges til 29. april - 3. mai 2009. Form og dato for neste års festival blir lagt fram på neste styremøte 23.mai. Parallelt arbeides det med å tilsette ny daglig leder som skal erstatte Britt Valderhaug Tyrholm.