Alt under kontroll i Nissedal

Skogbrannen som herjet i Nissedal i Telemark i pinsen, blusset tirsdag opp igjen, men brannen kom raskt under kontroll.

Da det oppsto røykutvikling i de fra før avsvidde områdene spredde panikken seg raskt, og brannvesenet rykket mannsterkt ut. Men ifølge brannvesenet var det ikke alvorlig.

- Det er ikke noe dramatisk over dette her. Vi har full kontroll på alt, men det er forståelig at folk blir litt ekstra bekymret over røyk nå i disse tider, sier brannsjef Tore Metveit i Vest-Telemark brannvesen til NTB.

Meldingene som kom til brannvesenet tirsdag formiddag, gikk ut på at det var mye røyk, og at flere som gikk vakt i området hadde sett brannutvikling.
Det var imidlertid bare et lite område som igjen hadde tatt fyr.

- Det blusset opp inne i det vi kaller brannfeltet. Vi regner det ikke som veldig farlig, men vi er på vei opp for å sjekke det ut, sa Metveit tirsdag ettermiddag.

- Det er et helikopter der nå som skal sprøyte vann over det vesle området, opplyste han samme kveld.

3.000 mål med krattskog gikk med
Flere øyenvitner kunne fortelle om mye røyk i området. 3.000 mål med krattskog gikk med i brannen som herjet i pinsehelgen. Brannen startet lørdag og ble slukket mandag.

Politiet mener skogbrannen ble startet av en mann som satte fyr på tørt gress. Brannen skadet ikke personer, hus eller hytter, men lyng-, myr- og skogsområder ble svidd av.

Tenåring mistenkt
Varden skriver at en ung gutt som har tilknytning til en av hyttene i området, er mistenkt for å ha startet brannen.

- Det stemmer at en gutt i tenårene er mistenkt i saken. Foreløpig er han ikke formelt avhørt, sier Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt til avisen.
Politiadvokat Siri Karlsen sier at gutten kan bli stilt ansvarlig for skadene dersom han blir funnet skyldig.