Studentsenteret åpnes

Torsdag 15. mai er det offisiell åpning av Studentsenteret i Bergen. Statsbyggs administrerende direktør, Øivind Christoffersen og statsråd Tora Aasland fra Kunnskapsdepartementet deltar i seremonien. 

Studentsenteret i krysset mellom Parkveien og Olaf Ryes vei var det første samlingsstedet for studentene i Bergen. Nå har Statsbygg ferdigstilt tredje generasjons studentsenter på samme sted som det opprinnelige sto oppført.

Nøkkelseremoni
Under åpningen vil Statsbyggs Øivind Christoffersen, overrekke nøkkelen til Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland. Hun overeleverer bygget til Universitetet i Bergen som vil stille senteret til disposisjon for studentene og Studentsamskipnaden i Bergen.

Nybygget slik det fremstår i dag er en total ombygging av det foregående. Det er skapt et kompakt anlegg med en klar ytre form som er tilpasset omgivelsene og beriker lokalmiljøet.

Egget
Et visuelt og arkitektonisk grep i senteret er Egget. Utformet som et egg og med plass til 270 personer nærmest svever det nye auditoriet sentralt i senteret. Auditoriet blir en samlingsplass for universitets seremonier og disputaser.

Senteret er stort og innholdsrikt. I Plan 1 ligger hovedinngang, foajé og resepsjon, samt bokhandel, idrettshall og treningsrom. Det er også en svømmehall med stupetårn med en og tre meters avsats. Plan 2 domineres av studenttorget. Dette planet har direkte adkomst fra Olaf Ryes vei med panaoramautsikt gjennom svømmehallen. Dans- og spinningsal, samt rom for studentdemokratiet ligger også på dette planet. Plan 3 inneholder restaurant, kjøkken og kaféarealer med direkte adkomst til en uteplass mot Villaveien. På plassen er det lagt til rette for uteservering. I tillegg finnes det møte- og konferanserom og lokaler for Studvest, studentradioen og karrieresenteret.

Pris
Det nye studentsenteret er på 11.700 kvadratmeter og kommer til å koste om lag 402 millioner kroner.