Elkjøp Lørenskog

Elkjøp Lørenskog

Elkjøp Lørenskog
Sted:
Lørenskog
Prosjekttype: Nybygg
Totalpris eks mva: 250 mill kroner
BRA: 17.000 kvm
Byggherre: Elkjøp
Byggherrerepr: Andersen & Baumann
Totalentreprenør: Hogne Myrvold & Co
Arkitekt: Peton Andresen
Rådgivere: RIB: Boro-Bygg - RIE: Memo Elektro - RIBr: Sohlberg & Toftenes
Underentreprenører og leverandører: Grunnarbeider: Brødr. Dokken - Peling: Mimax Asfalt og Betong - Betongelementer: Contiga - Ferdigbetong og lettklinkerblokker: HMH Cement - Gulvavretting: Martinsen Gulvavretting - Stålkons.: Stokke Stål - Trelast: Gausdal Landhandleri - Tømrer: Sambygg - Taktekking: Protan Tak - Vinduer: NorDan - Gulvbelegg: Industribelegg - Flisleverandør: Fagflis og Flisekompaniet - Blikkenslager: Storo Blikkenslagerverksted - Rørlegger og ventilasjon: Energima - Rekkverk: Weland - Porter og gjerder: Crawford - Brannsikring: Kaefer - Heiser: ThyssenKrupp Elevator - Stillas: Byggesystemer - Kraner: Cramo - Maskinutleie: Utleiecompagniet - Støpeasfalt: NCC Roads - Glassfasader og inngangspartier: Noractor

I Solheimsveien på Lørenskog har entreprenørfirmaet Hogne Myrvold AS bygget et nytt varehus for Elkjøp. Med en salgsflate på 5.000 kvadratmeter er det dobbelt så stort som det nest største.

Elkjøp Megastore åpnet mandag 5. mai kl 07.00, med 2.500 mennesker i kø. Varehuset er det første av 15 nye Megastore som Elkjøp skal åpne i Norge de nærmeste årene. Konseptet betyr et bredt vareutvalg, flere butikk-i-butikk løsninger og pc-verksted, fotofremkalling og kurs-sone.

To etasjer

I første etasje er det avdeling for hvitevarer og kjøkken (med 15 utstilte kjøkken). Etasjen rommer også en kafé, vareutlevering, servicemottak og ni kasser. I andre etasje er det avdelinger for tele, data og brunevarer med egen spillsone. Apple og Microsoft har egne butikk-i-butikk. Lager og kontorer er på tilsammen 1.000 kvadratmeter.
Informasjonssjef Åshild Indresøvde i Elkjøp forteller at varehuset primært vil ha kunder fra Oslo og Akershus. Vareutvalg og betjening gjør dette mer til en faghandel enn et stormarked. Hun ønsker ikke å si noe om forventet årlig omsetning, men sier at hun håper på en økning på 30-40 prosent i forhold til den butikken Elkjøp har hatt på Lørenskog frem til nå. Det blir cirka 120 ansatte i det nye varehuset, fordelt på 80 årsverk.

250 millioner kroner

Tomten er lett skrånende. Grunnen består av fjell. Bygget har to underetasjer og fem regulære etasjer og er på totalt 17.000 kvadratmeter. Elkjøp bruker 6.000 kvadratmeter. Totalprisen for bygget er 250 millioner kroner. Totalentreprenør Hogne Myrvold AS sin kontrakt er på 120 millioner kroner eks mva. Elkjøp er tiltakshaver. Bygget er tegnet av arkitektfirmaet Peton Andresen AS. Byggestart var i november 2006. Bygget stod ferdig i månedsskiftet april/mai i år.
Hogne Myrvold sier at bygget har L-form. - Bærende konstruksjon er i betongelementer og hulldekker. Taket er flatt og tekket med Sarnafil. Fasadene består av tegl som er innstøpt i betongelementene. Innvendig er det vegger av malt betong. Det er senere mulig å bygge på to etasjer til.
Myrvold sier at de to største utfordringene under byggingen har vært den høye grunnvannstanden og den trange tomten med lite riggplass. - Selve bygget har gått greit å føre opp.

Stort volum

Sivilarkitekt Trygve Peton Andresen i Peton Andresen AS sier at hans største utfordring som arkitekt har vært volumet på bygget. - Det var også en utfordring å detaljere bygget som er prefab-bygg, samt å få samhørighet mellom form og materialer i det nye bygget og det eksisterende Elkjøp-bygget rett ved siden av.
Bygget har elektrisk oppvarming og balansert ventilasjon med varmegjenvinning. I tillegg bidrar også effektbelysningen i butikklokalene til oppvarming. Hele bygget er sprinklet. Innbrudds-
sikringen er omfattende. Fasaden er tilnærmet vedlikeholdsfri. Innvendig er det lett å gjøre rent. I parkeringsanlegget i underetasjene er det plass til 370 biler.

Ingen fraværskader

Myrvold sier at bygget ble oppført uten fraværskader. - HMS er viktig for oss. Vi hadde kommunalt tilsyn på besøk og fikk en rapport uten anmerkninger. Vi hadde en sorteringsgrad på 73 prosent på byggavfall. For oss har dette vært en formidabel læreprosess. Vi tar mye kompetanse med oss videre fra dette bygget. Dette er det største bygget vi har ført opp og vi er ydmyke og takk-nemlige over oppdraget. Det er helhjertet innsats fra underentreprenørene som har gjort det mulig. Vi har også hatt et sjeldent godt samarbeid med byggherren.

Tekst: Ole Harald Dale. Foto: Elkjøp og Trond Joelson


Flere prosjekter