Solid fra StatoilHydro

StatoilHydro resultat for første kvartal 2008 er påvirket av høye olje- og gasspriser. Resultatet for første kvartal 2008 var på 16,0 milliarder kroner, sammenlignet med 9,9 milliarder kroner i første kvartal 2007. 

Resultatoppgangen fra første kvartal 2007 til første kvartal 2008 skyldtes hovedsakelig en økning i realiserte oljepriser på 42 % målt i norske kroner. Videre kan resultatoppgangen tilskrives høyere priser på naturgass, lavere nedskrivning av lagerbeholdningen og kursgevinster. Økningen ble delvis motvirket av økte letekostnader.

- Vi leverer et godt resultat for første kvartal kjennetegnet ved solid produksjon i et marked med høye olje- og gasspriser, sier StatoilHydros konsernsjef Helge Lund.

- Flere nye felt har siden nyttår blitt tilføyd StatoilHydros produksjonsportefølje, blant annet Volve og Gulltopp på norsk sokkel og dypvannsfeltet Gunashli i Aserbajdsjan.

- Vi fortsetter å bygge langsiktig vekst gjennom et omfattende leteprogram og aktiv forretningsutvikling. Vi har inngått en avtale om å overta Peregrino-prosjektet i Brasil. Dette har styrket vår posisjon i en spennende oppstrømsregion, sier Lund.

- Vår letevirksomhet har gitt oppmuntrende resultater. Så langt i 2008 har vi bekreftet 15 nye funn, 12 på norsk sokkel og tre internasjonalt, sier Lund.

- Jeg er fornøyd med våre ansattes evne til å levere resultater gjennom en krevende periode, sier Lund.

Avkastning på gjennomsnittlig sysselsatt kapital etter skatt (ROACE) i de siste 12 månedene fram til 31. mars 2008 var 22,5%, sammenlignet med 23,8% i tilsvarende periode i 2007. Nedgangen skyldtes høyere gjennomsnittlig sysselsatt kapital, delvis motvirket av høyere resultat. ROACE er definert som et "non-GAAP" finansielt måletall. I første kvartal 2008 var inntjeningen per aksje 5,01 kroner, mot 3,05 kroner i første kvartal 2007.

Driftsresultatet i første kvartal 2008 var på 51,4 milliarder kroner, sammenlignet med 34,5 milliarder kroner i første kvartal 2007. Økningen var hovedsakelig knyttet til høyere olje- og gasspriser, lavere nedskrivning av lagerbeholdning til varekost og salg av eiendeler. Resultatoppgangen ble delvis motvirket av høyere realiserte varekostnader og høyere letekostnader.