Toppen av et isfjell

I Stavanger-området er det avdekket at 108 boligspekulanter ikke har innrapportert gevinst ved resalg av leiligheter. Vi tror dessverre at dette bare er toppen av et isfjell. Vi har gjentatte ganger advart mot den muligheten mange har hatt til å skaffe seg lett-tjente, ofte svarte penger. I noen prosjekter har kanskje entreprenøren gått ut med røde tall, mens spekulantene har tatt all gevinst. Den store taperen kan være den som til syvende og sist flytter inn i leiligheten.

 

Dessverre er det ofte ungdom og førstegangsboende som er blitt rammet av resalg av leiligheter. Vi har fått mange fantasifulle historier. Folk er dessverre veldig lettlurte - og det har hendt at mange av resalgene overhode ikke har vært registrert hos noen offentlig myndighet. Dermed har man også snytt unna de lovpålagte avgifter.

I vinter har vi sett tilløp til panikk blant en del av spekulantene. Mange nye, ferdigstilte leiligheter er kastet ut på markedet. Det har ført til prisfall i noen områder - og det er skapt til dels stor usikkerhet. Vi har ingenting i mot at skattemyndighetene borer mer i denne materiene. Her må det nemlig renskes opp.