108 boligspekulanter tatt for skatteunndragelse

Gevinster på over 15 millioner kroner etter videresalg av kontrakter på nye leiligheter i Stavanger og Sandnes er unndratt beskatning, skriver aftenbladet.no.

Underdirektør Sigrunn Hofland i kontrollgruppen ved Skatt Vest Stavanger har avdekket et betydelig omfang av skatteunndragelse i markedet for videresalg av kontrakter på nye leiligheter.

- I fjor gikk vi ut til eiendomsmeglere i distriktet for å få opplysninger om resalg av kontrakter på leiligheter for ligningsårene 2005 og 2006. Vår siste oversikt, fra februar i år, viste at det var gjort 283 resalg av leiligheter, og 108 resalg var ikke innrapportert til oss, sier Hofland.

Andelen som er unndratt beskatning er så høy som 38 prosent. Hofland opplyser at så godt som alle resalg dreier seg om leilighetsprosjekter i Stavanger og Sandnes.

Gjennomsnittsgevinsten for alle de 108 urapporterte salgene var 131.000 kroner. Den høyeste gevinsten var 660.000 kroner for en kontrakt. For gevinst på slikt salg fastslår Skatteloven at skattesatsen er som for alle andre kapitalgevinster, nemlig 28 prosent.