Mener Haga skader og krisemaksimerer

Senterpartiet skader samarbeidet innad i den rødgrønne regjeringen med sin krisemaksimering og trusler om regjeringskrise, mener Aps Rolf Terje Klungland.

Klungland legger overfor Dagbladet ikke skjul på at det er en voksende irritasjon i Arbeiderpartiet over regjeringspartneren.

- Sp ødelegger samarbeidsklimaet mellom regjeringspartiene i Stortinget når de til stadighet rasler med sablene og truer til seg resultat, sier Klungland til avisen.
Han understreker at alle de tre partiene ønsker best mulig resultater, og at regjeringssamarbeidet ikke er et «Sp-prosjekt».

Den siste tiden har det tegnet seg et bilde av tøffe dragkamper i regjeringen om alt fra landbruksoppgjøret og kommunesektoren til revidert nasjonalbudsjett. Sp-leder Åslaug Haga sa onsdag at situasjonen er svært krevende for partiet fordi viktige saker for partiets velgere står på spill.

Flere fylkesledere i Arbeiderpartiet bekrefter Klunglands frustrasjon og misnøye og mener Sp oppfører seg ufint overfor regjeringspartnerne, skriver avisen. Ingen mener imidlertid at problemene er så store at det er fare for at Sp forsvinner ut av regjeringskontorene.

Sent torsdag kveld ble partiene uansett enig om et tilbud i jordbruksoppgjøret. De er også enig om kommuneøkonomien og revidert nasjonalbudsjett.