Sprengingsuhell på E6

Torsdag 8. mai klokken 12.45 var det et sprengingsuhell i forbindelse med utvidelsen av E6 fra Skaberud til Kolomoen.

Vegvesen.no melder at ingen personer ble skadet, men det ble materielle skader på vinduer på brakkerigg og biler som stod parkert på anleggsrigg.

Sprengingsarbeider på strekningen er nå stanset, og vil tidligst gjenopptas onsdag 14. mai.

Sprengingen som forårsaket skadene, fant sted mellom eksisterende E6 og anleggsriggen på østsiden av E6 rett nord for Tangen vegkryss. Steiner skadet flere biler som stod parkert på anleggsriggen, i tillegg til flere vinduer på riggen. Anleggsriggen var evakuert for mennesker da sprengingen fant sted, og ingen mennesker var i umiddelbar nærhet til sprengingsstedet. Trafikken på E6 var stanset 800 meter fra sprengingssted, og således utenfor sikkerhetssonen. Det ble derfor ingen personskader i forbindelse med dette sprengingsuhellet. Politiet og Arbeidstilsynet er rutinemessig varslet om sprengingsuhellet.

- Dette var tredje sprengingsuhellet i forbindelse med utvidelsen av E6 mellom Skaberud og Kolomoen. Etter første sprengingsuhell, innskjerpet Hæhre Entreprenør AS sine sprengingsrutiner. Ledelsen i Hæhre Entreprenør AS er nå innkalt til møte med representanter fra Statens vegvesen onsdag 14. mai. Det vil ikke bli foretatt nye sprenginger i forbindelse med utvidelsen av E6 Skaberud-Kolomoen før etter dette møtet, forteller Taale Stensbye, fungerende prosjektleder i Statens vegvesen for utvidelsen av E6.