Blandet fra Veidekke

Veidekkes resultater for årets første kvartal viser fortsatt høy aktivitet for entreprenørvirksomheten, men det er noen skjær i sjøen.

Boligsalget fikk derimot en forventet reduksjon i Norge, mens Sverige har god aktivitet. Resultatmarginen må også bekymre entreprenøren.

- Det meste av virksomheten i Veidekke går meget bra. Vi har tydelige regionale forskjeller, men alt i alt aktivitet på et høyt nivå, sier konsernsjef Terje R. Venold.

Veidekkes omsetning i årets første kvartal ble 4 337 MNOK, mot 4 155 MNOK i samme periode i fjor. Driftsresultatet i perioden ble 4 MNOK (50 MNOK) og resultatet før skatt endte på 16 MNOK (54 MNOK).

Ordrereserven for konsernets entreprenørvirksomhet var ved utgangen av kvartalet 13,2 mrd NOK, som er på nivå med samme periode i fjor og ved årsskiftet.

Mye å gjøre i Norge
I den norske delen av virksomheten er aktiviteten fortsatt gjennomgående høy. Spesielt gjelder dette entreprenørvirksomheten, hvor økt aktivitet innen yrkesbygg for private og offentlige kunder langt på vei kompenserer for en lavere aktivitet innen boligbygging.

Også anleggsområdet har en positiv utvikling, ikke minst takket være de mange infrastrukturoppgavene innen vei og bane.

For eiendomsvirksomheten fører imidlertid en svakere salgstakt til at det kommer færre nye prosjekter til oppstart, men konsernets solide finansielle stilling gir muligheter for mer langsiktige investeringer i tomte- og utbyggingsområder. For Veidekkes industrivirksomhet er første kvartal et utgiftskvartal hvor spesielt kostnadene til forberedelser for en asfaltsesong med betydelig økt aktivitet preger tallene.

Omsetninegen i første kvartal i Norge ble 3 028 MNOK (2 645 MNOK) og resultatet ble 9 MNOK (42 MNOK).

Positivt i Sverige
Den svenske entreprenørvirksomheten viser en positiv utvikling med bedring av marginene, særlig for byggvirksomheten i Stockholm.

Ordrereserven er økt med 40 % sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Eiendomsvirksomheten hadde en kraftig resultatforbedring, og en salgsgrad på hele 96 %. I Sverige ble omsetningen i første kvartal 730 MNOK (703 MNOK) og resultatet 34 MNOK (15 MNOK).

Fortsatt konsolidering i Danmark

For den danske virksomheten, Hoffmann A/S, bærer resultatene preg volumnedgang og konsolidering. Virksomheten følger planen mot et resultat i balanse for 2008. Omsetningen ble 535 MNOK (772 MNOK), og resultatet -15 MNOK (6 MNOK).

HMS
Sykefraværet for alle ansatte i Norge var 5,2 %, som er noe høyere enn samme periode i fjor. I Danmark var sykefraværet 3,1 % og i Sverige 3,0 %, begge deler omtrent det samme som året før.

H-verdien (fraværsskader pr million arbeidstimer) ble 6,9 for hele konsernet (6,1).

Les hele kvartalsrapporten her