R30-godkjente ståltrapper

Brødrene Midthaug AS, først i Norge med ståltrapper som tilfredsstiller de strengeste krav til brannmotstand i trapper, R 30. 

Brødrene Midthaug AS har gjennomført en fullskala test på en 180º repostrapp i stål med i støpte trinn og repos. De kan nå som første produsent tilby stål trapper som holder kravene satt til R30. Branntesten ble gjennomført hos Sintef NBL as i henhold til NS-EN 1365-6. (R30 er en simulert brann i 30 minutter og med en slutt temperatur på 849 grader, kravet er at trappen skal brukes når den er nedkjøl til en temperatur hvor mannskap kan gå inn for søk / redning).

Med R30 dokumentasjon åpner det seg et nytt marked for bruk av ståltrapper, der man tidligere er blitt satt overfor krav til brannmaling, sprinkling og oppdimensjonering. Dette har vært svært kostnadsdrivende. Med R30 dokumentasjon vil nå konkurrere der man tidligere valgte betong trapper.

- Testen er utført på en slik måte at vi kan bruke resultatene av denne også for andre sammenlignbare trappekonstruksjoner. Trappen som besto testen hadde slyngrenset og pulverlakkert overflate, vi ser ikke bort fra at dette har hatt en positiv innvirkning på utfallet av testen, skriver selskapet i en pressemelding.