God start for Skanska

Skanskas norske entreprenørvirksomhet leverer et resultat i første kvartal på linje med fjoråret, men ordrebøkene krymper. 

Skanskas resultatet for første kvartal viser en samlet omsetning på 2,8 milliarder kroner, og ligger på samme nivå som i fjor. Resultatmarginen før skatt endte på 6,4 %, mot 5,4 % i 2007. Selskapets ordrereserve var ved utgangen av 1. kvartal på 9,1 milliarder, mot 10,0 milliarder på samme tid i fjor.

Omsetningen for entreprenørvirksomheten endte på 2,67 milliarder kroner, og med et resultat før skatt på 130 millioner kroner. Reduksjonen i salg av nye boliger har hittil ikke hatt nevneverdig effekt på aktivitetsnivået innen entreprenørdelen. I første kvartal fremkommer en klar bedring i inntjeningen innen bygg, mens anlegg er noe lavere enn tilsvarende kvartal i fjor, og dette skyldes blant annet flere større prosjekter som er i en tidlig fase med nøkternt resultatuttak.

Omsetningen for Skanska Bolig endte på 387 millioner kroner, noe som gir et resultat før skatt på 52 millioner kroner. Høyere rentenivå i kombinasjon med økte byggekostnader har medført lengre salgsperioder og dermed forskjøvet oppstart av nye prosjekter
Inkludert i kvartalsresultatet er gevinst ved salg av tomt på 42 millioner kroner.

 

En fallende ordreinngang for den norske entreprenørvirksomheten indikerer derimot at vi kan gå mot litt roligere tider i byggenæringen. Skanskas ordreinngang er ned med hele 1467 millioner svenske kroner sammenlignet med første kvartal 07. Det er med på å redusere ordrebøkene med 856 millioner svenske kroner, men ligger allikevel fortsatt på et høyt nivå.

 

 

For Skanska-konsernet er også resultat- og omsetningsutviklingen positiv. Omsetningen endte på 31,5 milliarder svenske kroner, driftsresultatet ble 1080 millioner svenske kroner og resultatet etter finansielle poster endte på 1220 millioner svenske kroner. 

Her finner du hele rapporten