Oslo og Trondheim føler seg lurt

Både i Oslo og Trondheim føler man seg holdt for narr etter at det ble kjent at Jonas Gahr Støre (Ap) skal ha sendt flere tekstmeldinger med støtte til et OL i Tromsø - før beslutningen om søkerby ble tatt.

- Det er ikke særlig hyggelig det som avdekkes nå. Dette er i kraftig strid med det statsministeren sa om at politikerne ikke skulle blande seg, sier tidligere styreleder i Trondheim 2018, Marvin Wiseth, til NRK.

Han legger ikke skjul på at han føler seg lurt.

Det er i NRKs Brennpunkt-program tirsdag kveld at det går fram at Jonas Gahr Støre kan ha jobbet aktivt for at Tromsø skulle bli Norges søkerby.

Også byrådsleder Erling Lae i Oslo reagerer sterkt på støttemeldingene.
- Jonas Gahr Støre er ingen amatør. Og nå kan det virke som om regjeringen aktivt har forsøkt å påvirke idrettsstyret for å få det utfallet regjeringen ville ha, sier Erling Lae.

Både Lae og Wiseth ser alvorlig på saken, ikke minst fordi begge byene brukte store pengesummer på en konkurranse de nå frykter ikke var reell.

- Det er i alle fall alvorlig for oss, fordi vi brukte flere titall millioner kroner på noe som var avgjort på forhånd, sier Lae.

- Vi har brukt 12 millioner kroner. De pengene kunne vært brukt på noe mer fornuftig enn det som ble resultatet når det var gitt på forhånd, sier Wiseth til TV 2.

Jonas Gahr Støre sier han ikke har sendt slike meldinger, men skriver i en e-post at han må ta et forbehold siden han ikke kan erindre alle de SMS-er han sender og mottar i sin travle hverdag.