Nei til strikkhopp fra norske veibruer

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) sier bestemt nei til strikkhopp fra den gamle Svinesundsbrua eller andre norske veibruer.

Firmaet Midnight Sun Bungee Team i Tromsø har lenge arbeidet for å få bruke den gamle Svinesundsbrua som utgangspunkt for strikkhopp, og har fått støtte fra lokale politikere og stortingsrepresentanter i Østfold.

«Samferdselsdepartementet har vurdert denne saken som en prinsippsak», skriver Liv Signe Navarsete i et brev til Midnight Sun Bungee Team. Hun tilføyer at det har derfor vært av underordnet betydning for departementet i hvilken grad det vil være mulig å anlegge en tilfredsstillende løsning for strikkhopping på den gamle brua på Svinesund eller eventuelle andre steder på veinettet i Norge.

Navarsete gjør det klart at departementet på prinsipielt grunnlag har sett det som uaktuelt å skulle legge til rette for stikkhopping på det norske veinettet.

«Jeg kan ikke se at det foreligger grunnlag for å foreta en ny vurdering i saken. Etter min vurdering er derfor saken å anse som avsluttet», skriver hun.