Neppe flertallsregjering i Norge

Styrkeforholdet mellom de rødgrønne og opposisjonen er stabilt. Og dermed ligger det ikke an til flertall for noen av regjeringsalternativene ved neste stortingsvalg. 

Gjennomsnittet av ni meningsmålinger for april måned viser at styrkeforholdet samlet mellom de tre rødgrønne regjeringspartiene og opposisjonen er svært stabilt for tiden, skriver Dagens Næringsliv.

Ap, SV og Senterpartiet ville fått 73 plasser på Stortinget, dersom snittet av de ni målingene hadde vært valgresultatet.

En samlet opposisjon med Frp, Høyre, KrF og Venstre ville fått 96 mandater og solid flertall, ifølge mandatberegningen som valgforsker Bernt Aardal har utarbeidet for avisen.

Men både Venstre og KrF har flere ganger slått fast at det ikke er aktuelt å regjere sammen med, eller å støtte en regjering der Frp er med.
Frp ville alene fått 45 mandater slik velgerne nå sier at de ville stemt. Sammen med Høyre ville Frps statsministerkandidat Siv Jensen kunne talt opp 73 mandater, altså like mye som de tre rødgrønne ville fått.

Høyre, KrF og Venstre ville fått 51 mandater, mens Ap alene ville fått 53 mandater.