100 meter lang sprekk i E6 ved Dombås

Det ble oppdaget en hundre meter lang sprekk på E6 gjennom Dombås fredag morgen. To hus er evakuert og to butikker stengt.

- Det ble oppdaget en sprekk langs ytterkanten av E6 i en lengde på cirka 100 meter fredag morgen. Det har ikke gått jordras, men det er antakelig snøsmeltingen som er årsaken til sprekken, sier lensmann Anders Torvik ved Lesja og Dovre lensmannskontor til NTB.

Politiet var raskt på stedet og kunne observere den noen centimeter brede og over en meter dype sprekken. To boliger som ligger like nedenfor sprekkdannelsen ble evakuert. To butikker ble stengt.

- Vi tar ikke sjansen på å la trafikken gå i det ytterste kjørefeltet der det går bratt ned. Nå tar vi trafikken i det innerste kjørefeltet og venter på at geologer fra Vegvesenet får sett på dette, sier lensmannen.

Etter jordraset i Otta natt til fredag fikk politiet i Gudbrandsdal melding om flere mindre ras fredag formiddag. Det ene gikk på Dovreskogen mellom Otta og Dombås, det andre mellom Otta og Sjoa.

- Det meldes inn en rekke småras jevnt og trutt. Det er ikke fare for hus, men rasene fører kanskje til litt vanskelige kjøreforhold. Ingen veier er sperret ennå, opplyser operasjonsleder Christians Svarstad i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB.