Storebrand mer enn innfridde

Storebrand leverer et konsernresultat på 535 millioner kroner i årets første kvartal. Konsernsjef Idar Kreutzer er fornøyd.

- Storebrand viser en stabilt god utvikling i et kvartal preget av stor markedsuro. Risikostyringen fungerer som forutsatt, og den underliggende driften utvikler seg tilfredsstillende, sier konsernsjef Idar Kreutzer i en kommentar til kvartalstallene som finanskonsernet presenterte onsdag.

Kvartalsresultatet på 535 millioner kroner før skatt er 146 millioner kroner høyere enn i samme kvartal i fjor. Resultatet etter avmortifisering er 402 millioner kroner, og er det ifølge dn.no 91 millioner kroner over det analytikerne hadde forventet.

Spriket mellom resultat og forventninger forklares med at det var usikkert hvordan den nye forsikringsloven ville påvirke tallene.

Storebrand presenterer tall for hovedvirksomhetene Storebrand Livsforsikring, Storebrand Bank, Storebrand Kapitalforvaltning og SPP.

For Storebrand Liv økte totale premieinntekter med 18 prosent sammenlignet med første kvartal i fjor, til 6,4 milliarder kroner.