Norske NCC drar opp konsernet

Etter et miserabelt første kvartal i fjor leverer NCC Construction Norway en resultatforbedring på 59 millioner svenske kroner i årets første tre måneder.

NCC Construction Norway leverer et resultat på 17 millioner svenske kroner i år mot et negativt resultat i samme periode i 2007 på minus 42 millioner. Oppgangen forklares først og fremst med at man på samme tid i fjor gjorde nedskrivninger på flere prosjekt. Resultatmarginen er på 1 prosent.

Også omsetningsmessig viser de tre første månedene positive tall for den norske entreprenørdelen. En vekst på 292 millioner svenske kroner gir et omsetningsresultat på 1.621 millioner.

Det som bekymrer litt er en svak ordreinngang og minskende ordrebøker.

-Vi ser tydelige tegn på at boligmarkedene i Norden og Baltikum svekkes. Vi har solgt færre boliger i første kvartal enn tidligere, sier konsernsjef Olle Ehrlen i NCC. Han påpeker derimot at ordrebøkene fortsatt er på et høyt nivå.

NCC-konsernet kan vise til en resultatforbedring i første kvartal mye takket være NCC Construction Norway og NCC Property Development. Resultatet etter finansielle poster går opp fra minus 85 millioner i fjor til 117 millioner nå. Nettoomsetningen faller med litt over 400 millioner svenske kroner til 11.412 millioner.

Her finner du NCCs egen presentasjon