Positiv revisjon av Degus Bau

Statens vegvesen har revidert det ungarske bemanningsselskapet Degus Bau kft., som er engasjert på veianlegget E18 Grimstad-Kristiansand, uten vesentlige anmerkninger.

- Så langt har vi ikke funnet noe som kan gi vesentlige anmerkninger ved forholdene for de ungarske arbeiderne ved bedriften og lønns- og arbeidsvilkårene i firmaet er etter det vi kan se er korrekte. Vår internrevisjon har gjennomført grundige undersøkelser både i Norge og i Ungarn, sier utbyggingsdirektør Lars Aksnes i Statens vegvesen Vegdirektoratet til vegvesen.no.

Selskapet ble revidert i 2007. Etter mediespekulasjoner om kritikkverdige forhold ble det i februar, mars og april i år gjennomført en fornyet revisjon.

- Selskapet synes å drive seriøst, at en positivt ønsker å etablere seg i det norske markedet og at en vil følge norske lover og regler. Vi uttrykker beklagelse over at selskapet synes å ha vært gjenstand for ubegrunnet kritikk fra tidligere tilsatte og at negativ kritikk er blitt ensidig gjengitt fra flere hold, heter det i revisjonsberetningen fra Vegvesenets internrevisjon.

Statens vegvesen har i alle sine kontrakter krav om at lønns- og arbeidsforhold skal være i forhold til gjeldene ILO-konvensjon. Etaten gjennomfører omfattende revisjon av forholdene for utenlandske arbeidstakere på sine veganlegg.