Henlegger saken mot Malerservice

Statsadvokaten henlegger saken mot Malerservice Norge AS, som ble gjenstand for en omfattende razzia i oktober i fjor.

Store politistyrker og skatteetaten aksjonerte 23. oktober 2007 mot malerfirmaet og flere av selskapets underleverandører. Bakgrunnen var mistanke om underslag av flere titall millioner kroner, og det ble tatt beslag i store mengder dokumenter og datautstyr.

Nå konkluderer etterforskningen med at det ikke har foregått straffbare forhold.
- Vi har hele tiden visst at vi er uskyldige, så vi er ikke overrasket. Men vi er selvfølgelig veldig glade for at saken er henlagt, sier daglig leder i Malerservice, Gani Zumberi, i en pressemelding fra selskapet.

Han er svært kritisk til måten aksjonen ble gjennomført på, og til at NRK var blitt tipset på forhånd slik at de kunne være med på razziaen.

- Det var en sjokkartet opplevelse og en absurd situasjon, sier Zumberi.
Han legger til at firmaet var nær ved å gå konkurs etter aksjonen, men at firmaet har holdt seg flytende takket være stor forståelse hos kunder og leverandører og at de ansatte en periode jobbet uten lønn.

Malerservices advokat Kjell T. Dahl sier at det strider mot alle rettsprinsipper å la media være med på en razzia. Han uttaler også at skattemyndighetene burde vært langt sikrere i sin sak før de aksjonerte.