Stor skredfare i vårvarmt Troms

Flere snøskred gikk i Troms mandag ettermiddag og kveld. Tirsdag skal skredeksperter undersøke situasjonen sammen med politiet.

- Vi vet at temperaturen stiger de nærmeste dagene og er hele tiden i beredskap fordi vi venter nye ras, sier operasjonsleder Arne Hågensen i Troms politidistrikt til NTB mandag kveld.

Det er mye snø i fjellene nordpå og den plutselige varmen setter snømassene i bevegelse.

Ingen tatt av skred
Mandag ble ingen tatt av skredene, men vi lever med faren for personskade hele tiden, sier Hågensen.

Tirsdag er det planlagt et møte mellom politiet og skredeksperter fra Norges Geotekniske Institutt (NGI) for å se på faren for nye skred.

I Manndalen i Kåfjord kommune stanset et 30 meter bredt skred 200 meter unna et bolighus ved 17-tiden mandag ettermiddag. De som bor i huset, har valgt å ikke være hjemme natt til tirsdag, skriver Framtid i Nord.

Sperret vei
To skred, med 200 meters mellomrom, sperret ved rett før klokken 17 mandag riksvei 53 mellom Tønsvik og Snarby i Tromsø kommune. En hundepatrulje var på stedet for å gjøre søk, sammen med et ambulansehelikopter, men det er bekreftet at ingen ble tatt av snømassene.

Ved 18.20-tiden var veien igjen åpnet, etter at det hadde oppstått lange køer på begge sider, melder nordlys.no.

Noen timer senere gikk det et nytt skred og veien ble igjen sperret, men ved 22.30-tiden var den igjen ryddet, opplyser operasjonsleder Hågensen.