R30 krav på ståltrapper

Brødrene Midthaug AS er først i Norge med ståltrapper som tilfredsstiller de strengeste krav til brannmotstand i trapper, R 30.

 

Brødrene Midthaug AS har gjennomført en fullskala test på en 180º repostrapp i stål med i støpte trinn og repos. De kan nå som første produsent tilby ståltrapper som holder kravene satt til R30. Branntesten ble gjennomført hos Sintef NBL as i henhold til NS-EN 1365-6.

R30 er en simulert brann i 30 minutter og med en slutt temperatur på 849 grader, kravet er at trappen skal kunne brukes når den er nedkjølt til en temperatur hvor mannskap kan gå inn for søk eller redning. Brødrene Midthaug AS har arbeidet i 10 år med å få dokumentert at våre ståltrapper tilfredsstiller kravene som nå ligger til grunn i NS-EN 1365-3, som er en Europeisk standard. Så vidt oss bekjent har ingen tidligere gjennomført en slik test i full skala etter denne normen i Europa.

Brødrene Midthaug AS er Norges ledende produsent av ståltrapper, rekkverk og balkonger, med en omsetning i 2007 på 177 millioner kroner.