Åpnet landets største Byggmakker

Lørdag åpnet landets største Byggmakker-varehus på Tiller i Trondheim.

Med den uvanlige kombinasjonen av sjefen over alle sjefer (Asgeir Borgemoen) og hele Norges Blomster-Finn, åpnet Byggmakker Tiller lørdag det som blir Norges største Byggmakker.

På programmet var det bl.a. auksjon og snekkerverksted med Asgeir, to storstilte publikumskonkurranser og Blomster-Finn ga noen gratis tips til de som vil ha grønne fingre. Helikopterturer med Byggmakkers eget helikoper startet allerede fredag da mer enn 300 proffkundre var invitert. Det fortsatte å fly heldige kunder over Trondheim by lørdag.

- Vi gleder oss veldig til å markere denne dagen og endelig kunne åpne dette store varehuset. Her blir det enklere å være kunde bl.a. grunnet måten og stedene varene er plassert, mekanisk informasjon samt meget oversiktlig
skilting som guider deg til ønsket sted i varehuset. Varesortiment er enormt både i dybde og bredde. Totalt sett fremstår varehuset mer feminint med varer som tepper, dyner, puter, stor interiøravdeling, stor hageavdeling med mye planter, fiskeutstyr og mye annet, noe som gjør at vi kommer til å oppleves som attraktive for et bredere kundesegment enn det byggevarebransjen tradisjonelt har gjort. Men selvsagt har vi også tatt vare på og videreutviklet selve kjernen i vår virksomhet som er nettopp byggevarer, skriver Byggmakker i en pressemelding.

Den nye butikken i Trondheim tilbyr også kafe samt alle produkter under ett og samme tak. Kundene kjører inn i trelasthallen og får hjelp der med alt de måtte trenge av byggevarer. Videre tilbyr de servicer som personlig
oppfølging gjennom hele byggeprosjekter for privatkunder, platesag for spesialtilpasninger av plateprodukter, utleiehengere, utleieverktøy, nøkkelsliping, hjemtransport av varer og utleiebil for de som ikke ønsker å skitne til egen ved transport av varer.

- Dette er det tredje egeneide Byggmakker-varehuset i Trondheim, sier salgsdirektør Lars H. Børrud (bildet) til Byggeindustrien. Vi fikk en privat omvisning i den store flotte butikken fredag.

- I tillegg til den nye butikken på Tiller, er det Byggmakker-butikk på Lade og Fossegrenda (rent Proffutsalg).

Den nye butikken er på 10 000 kvm (7 000 kvm varm butikk). En stor del av trelasten er også kommet inn i varmen. Det er også en stor sag i dette lokalet slik at benkplater og andre kan skjæres til på stedet. De proffene Byggeindustrien snakket med var i alle fall mektig imponert.

Totalt blir det 40 faste ansatte, men man regner med at det blir 50/55 årsverk.

Pål Kristoffersen som tidligere var varehussjef på Lade, skal lede den nye virksomheten i Trondheim.

I føge Børrud er det fulgt et  noe annet prinsipp en n hva som har vær vanlig i Byggmakker-butikker. Man har denne gang valgt å bruke et finsk prinsipp, men profileringen av butikken er tydelig - så det er ingen som er i tvil om at man er i en Byggmakker-butikk, sier Børrud.

Det er nå 15 000 artikler i butikken, men varelageret skal bygges opp til 20 000 butikker.

Vi kommer tilbake med en fyldig reportasje i neste utgave av Byggeindustrien - og vi vil også presentere det nye bygget som ett av våre Månedenes Prosjekter. 

Se også www.hage.no. Den nye butikken har en stor hageavdeling både ute og inne.