Nye anbudsrunder

Statens vegvesen utarbeider nye anbudsrunder på to prosjekt etter at man ikke fikk inn tilbud man kunne godta i første runde.

NCC Constructions eneste anbud på 269 millioner kroner lå ca 50 millioner kroner høyere enn Statens vegvesens kostnadsramme på Øvre Sund bru over Bragernessundet i Drammen.

- Dette førte til at anbudskonkurransen ble avlyst og vi er nå i ferd med å utarbeide fire anbud for brua, opplyser prosjektleder Bjørn Kleppestø.

Det blir fortsatt en hovedentreprise som omfatter landkaret på Hamborgstrøm og brukonstruksjonen i betong. Landkaret og veiarbeidene på motsatt side, stålarbeider og granitt- og grøntarbeider.

- De to anbudene for landkarene på hver side av Bragernessundet blir sendt ut henholdsvis rett før og rett etter sommerferien med byggestart i desember. Vi har ennå ikke bestemt hvilken side som kommer ført. Det er forskjellige forhold vi må ta hensyn til, sier Kleppestø.

Brua er todelt med en betongbru for kjøretrafikk og en bru for gang- og sykkeltrafikk som er festet til betongkonstruksjonen.

Rehabiliteringen av Kleivenetunnelen i Drammen led samme skjebne med bare en tilbyder, Mesta med tilbudssummen 81 millioner kroner. Her har vegvesenet også måttet splittet opp jobben i flere anbud på henholdsvis graving og betongrehabilitering.

Martinsen & Duvholt leverte inn laveste tilbud på graving (7,7) nesten halvparten av prisen til Hæhre Entreprenør (13,7) millioner kroner. På betongrehabiliteringen er PA Entreprenør lavest med 6,4 mill. kr.

Totalt sett regner veivesenet å komme i mål for 25 millioner kroner, mens Mesta tilbød å gjøre jobben for 81 millioner kroner.