Ruukki leverte stålkonstruksjoner til operaen

Ruukki har levert de fleste stålkonstruksjonene til den nye operaen i Oslo. Firmaet er leverandør av rammeverket, fundamentpelene og støtteveggene til anlegget.

Ruukki leverte støtteveggene som skulle holde sjøvannet unna anleggsområdet omkring 20 meter under havnivå. Grunnforholdene innebar en del utfordringer, og noen steder måtte fundamentpælene 60 meter ned før de traff grunnfjellet. De tykkeste pelene er 2,5 meter i diameter.. Ruukki har også levert støtteveggene til denne Bjørvikatunnelen.

Operaens stålramme er belagt med brannsikkert materiale, og installering var inkludert i leveransen. Den enorme bygningen krever solide rammestrukturer. Eksempelvis måtte de fire skråsøylene som taket ved inngangen hviler på sikres midlertidig før den endelige takkonstruksjonen var på plass. Taket over hovedscenen er bygget på en stålkonstruksjon, en såkalt stålbærer, som også er levert av Ruukki. Ruukki installerte også de nødvendige stålstrukturene til operaen.

Ruukki startet i 2003 sine leveranser for fundamenteringsarbeidet til entreprenørene som var Kynningsrud Fundamentering og Entreprenørservice, samt til hovedentreprenøren Veidekke.

Leveransen kom totalt på 18 millioner EUR.