Godsets elitesatsing over uten nytt stadion

Strømsgodset sliter med å få på plass nytt stadion. Velter stadionprosjektet, er klubbens elitesatsing en saga blott. 

– Dette er enten eller for toppfotballsatsingen i Drammen. Vi har ikke en sjanse til å henge med hvis vi ikke får nytt stadion. Ryker dette, er det ikke liv laga for eliteseriefotball i byen, innrømmer administrerende direktør i SIF, Tom Berntzen overfor Drammens Tidende.

SIFs eiere har spyttet inn over 40 millioner kroner i klubbdriften de siste to-tre årene. Men slik ønsker de ikke å fortsette.

– Det er ikke et alternativ. Vi kan ikke forvente at eierne spytter inn penger i all fremtid. Strømsgodset må drives som en profesjonell industri, med forutsigbare rammevilkår. Vi må over i selvgående drift, sier Berntzen.

Planen til SIFs velgjørere er å finansiere toppsatsingen fram til nytt stadion er på plass, for så å trekke seg ut og i stedet involvere seg i spillerinvesteringsselskapet Meetball AS. Inntektene som følger med ny moderne arena skal sørge for at SIF drifter seg selv.

Innen 15. mai må SIF bli enig med ROM Eiendom om gigantutbyggingen på Sundland. Det opprinnelige prosjektet virker ifølge DT helt fastlåst. Arkitekt Kjell Kosberg jobber intenst med å skissere et rimeligere anlegg. Regningen for nytt stadion kan blitt dyttet på Strømsgodsets eiere.

Svein Nikolay Helling, SIF-eiernes talsmann, sier de ikke har tatt stilling til hvorvidt de vil finansiere nytt stadion selv.