Billigere blokkleiligheter

Prisene på blokkleiligheter sank i gjennomsnitt med 4,2 prosent fra 1. kvartal 2007 til 1. kvartal 2008. 

I samme periode steg prisene på eneboliger og småhus med 5,1 og 4,0 prosent, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Mens boligprisene totalt sett steg med 2,9 prosent fra 1. kvartal i fjor til samme kvartal i år, har blokkleiligheter i gjennomsnitt blitt 4,2 prosent billigere. Kraftigst prisfall hadde blokkleiligheter i Oslo og Bærum og i storbyene Stavanger, Bergen og Trondheim, med en nedgang på 5,5 prosent. Prisene på borettslagsleiligheter sank i gjennomsnitt med 3,6 prosent, mens selveierleiligheter hadde en prisnedgang på 5,0 prosent.

Blokkleiligheter er også den eneste boligtypen som har hatt prisnedgang siste kvartal. Størst prisnedgang hadde Oslo og Bærum der prisene sank med 1,7 prosent.

Prisene på eneboliger og småhus steg med henholdsvis 5,1 og 4,0 prosent fra 1. kvartal i fjor til 1. kvartal i år. Høyest prisvekst har det vært utenfor storbyene og Akershus, hvor prisene på småhus og eneboliger nå er henholdsvis 6,7 og 6,3 prosent høyere enn i 1. kvartal i fjor.

Fra 4. kvartal i fjor til 1. kvartal i år har prisene på eneboliger og småhus i gjennomsnitt steget med 3,3 og 2,1 prosent for landet sett under ett.