Sterk oppgang på Oslo Børs

Kurven bare steg og steg på Oslo Børs tirsdag. Som nesten eneste børs i Europa, endte dagen i pluss.

Hovedindeksen økte med 2,2 prosent til 456,7 poeng. Indeksen har ikke vært så høy siden begynnelsen av januar, da børsfallet startet for alvor.

De europeiske og asiatiske børsene hadde en svak nedgang, med unntak av Hang Seng-indeksen som endte noe opp. Også i USA startet dagen på minussiden.

Oslo Børs gikk mot strømmen, godt hjulpet av sterke kvartalstall fra store selskaper som REC og Norsk Hydro. Lav dollarkurs svekket resultatet for Hydro, men selskapet sa seg fornøyd med 1,44 milliarder kroner etter skatt i første kvartal i 2008. Aksjen økte med 0,96 prosent i løpet av dagen.

Solenergiselskapet REC gjorde det svakere i årets første kvartal enn i fjor, men likevel bedre enn ventet med et resultat før skatt på 327 millioner kroner. Aksjen var dagens mest omsatte på Oslo Børs, og var dagens vinner med en økning på 11,04 prosent.

Andre tungvektere bidro også til å dra børsen opp, som StatoilHydro (opp 2,76 prosent), Yara (opp 4,59 prosent) og Seadrill (opp 4 prosent). Oppgangen var bred, og alle de mest omsatte selskapene steg. Oljeprisen øker fortsatt, og lå tirsdag på 115,40 dollar fatet.