Persaunet

Persaunet

Persaunet Ekstra
Sted: Trondheim
Prosjekttype: Nybygg
Totalkostnad eks mva: 130 mill kroner
Bruttoareal: 7200 kvm
Byggherre: Veidekke Eiendom
Totalentreprenør: Veidekke Entreprenør
Arkitekt: Svein Skibnes Arkitektkontor
Rådgivere: RIB: Siv.ing. P.O. Danielsen - RIV og RIGeo: Sweco Grøner - RIE: Buvik Elektro - RIBr: Cowi
Underentreprenører og leverandører: Oppmåling: Nidaros Oppmåling - Sprengning: Tverås Maskin & Transport - Graving: Ottar Augdal - Armering: Norsk Stål - Betongleverandør: Unicon - Betongdekker: Conform Trøndelag - Forskaling: Peri - Stålarbeider: Byneset Mekaniske - Taktekking: Icopal Tak Nord - Beslagarbeider: Icopal Metall - Isolasjon: Brødr. Sunde - Vinduer: Lian Trevarefabrikk - Ytterdører: Nordic, Hovin Byggprod. - Lås og beslag: Beslagkonsult - Maler: Bråten og Berge - Mur- og flisarbeider: Bugge - Rørlegger: Oras Trondheim - Elektro: Buvik Elektro - Branntetting, lev/mont ståldører: Thermax Midt-Norge - Kjøkken og innredninger: Aran kjøkken - Stål rekkverk, trapper: Brødr. Midthaug - Anleggsgartner: Pan landskap - Kran: Kranor - Utstyr, stillas: Bautas - Trelast og listverk: BM, Støren Trelast - Byggevarer: BM, Trondheim - Parkettleverandør: Byggkjøp G. T. Strøm - Renhold brakker: Norsk Renholdsservice l Intern transport: Bautas

Veidekke Entreprenør har ført opp byggetrinn 2 med 52 leiligheter i Persaunet Ekstra i Trondheim uten at det var feil på noen av leilighetene.

Persaunet ligger øst for Trondheim sentrum, mellom Leangen og Tyholt. Prosjektleder Morten Hansen sier at grunnen består av fjell og stabil leire. Tomten er på cirka 15 mål og er delt i fire byggetrinn.

Byggetrinn 2

Byggetrinn 2 i Persaunet Ekstra består av tre bygg, to på fire etasjer og et på tre etasjer. Også byggetrinn 1 bestod av tre bygg, men da med to leiligheter mer. Trinn 2 ligger rett øst for trinn 1. Senere skal det føres opp to trinn til.
Totalkostnaden for de to første byggetrinnene i Persaunet Ekstra er 130 millioner kroner eks mva. Tiltakshaver er Veidekke Eiendom. Byggene er tegnet av Svein Skibnes Arkitektkontor og ført opp i totalentreprise av Veidekke Entreprenør. Byggestart var i april i 2006. De siste leilighetene stod ferdige 1. april i år.

Høy standard

Leilighetene varierer fra 33 til 120 kvadratmeter. Hansen beskriver standarden som høy. Det har vært mulig for kjøperne å bestille tilvalgsløsninger. Alle leilighetene har kabel-TV, bredbånd, livsløpsstandard og terrasser eller balkonger. Solforholdene er gode. Alle leilighetene er plassert og planlagt slik at de har mye lys. Det er en parkeringsplass per leilighet i et parkeringsanlegg i kjelleren.

Mellom byggene er det et opparbeidet felles tunlignende område med grøntarealer, belysning, sittegrupper og lekeplasser. Persaunet Ekstra er barnevennlig.

Byggene har rektangulær form. Bærende konstruksjon består av plasstøpte vegger og dekker. Takene er flate og har papptekking. Fasadene består av rustikk tegl og beige trepanel. Inne i leilighetene er det malt gips, parkett og flislagte bad. Både kjøkken og soverom har takhøye skap, noe som hindrer støvdannelse. Kjøkkenene har integrerte hvitevarer. For å sikre et godt inneklima er det brukt lavemitterende materialer i leilighetene. Leilig-hetene har fjernvarmebasert vannbåren varme via radiatorer. Noen av leilighetene er sprinklet.

Ifølge Hansen har byggingen gått bra. Han trekker frem at veggene rundt vindussmyg er todelte for å unngå oppsprekking ved krymp (det er brukt gips som vindusforinger på sidene og over vinduene).

- Vi har fått trykktestet en gavlleilighet med mye yttervegg. Resultatet ble svært bra, med 0,98 luftskiftning per time.

Feilfrie leiligheter

Alle leilighetene i byggetrinn 2 er overlevert til kjøperne uten byggfeil.

- For å oppnå null feil satte vi oss ned før oppstart og definerte noen suksesskriterier:

- Byggetiden ble forlenget med to måneder, etter erfaring fra byggetrinn1.

- Vi brukte de første ferdige leilighetene som referanseleiligheter i forhold til kvalitet.

- Vi gikk tre befaringer i hver leilighet før overtakelse. Internkontroll for alle fag, kontrollbefaring med takstmann og ferdigbefaring med takstmann og kunde. Vi satte av rikelig med tid mellom hver befaring for å kunne rette opp feil som ble oppdaget.

- Vi jobbet mye med alle fag gjennom hele byggeperioden for å skape de rette holdningene i forhold til null feil.

- Vi har under hele prosessen hatt nøye oppfølging av punktene i protokollene. Samme person fra Veidekke har fulgt alle befaringene for å kjenne historien i hver leilighet.

- Ved overlevering til kunde hadde vi en tømrer og en maler på plassen som umiddelbart kunne ta eventuelle småfeil som dukket opp.

God miks

Sivilarkitekt Stein A. Jenssen i Svein Skibnes Arkitektkontor forteller at tomten har vært krevende.

- Den ligger i en bystruktur og da er det viktig å finne en god miks på bomiljø og utemiljø. Vi måtte også finne en mest mulig optimal god romstruktur.
Hansen roser arkitekten for å ha vært mye på byggeplassen og fulgt prosjektet godt opp i byggefasen.

Tekst og foto: Ole Harald Dale


Flere prosjekter