Dramatisk om bad

De oppslagene Dagsrevyen har kjørt de siste dagene om elendigheten på nye bad er trist og leit. Hvem som er den store synderen skal vi la ligge, men byggenæringen kan ikke være bekjent av å levere bad som er så elendige som det som kommer frem i disse reportasjene. Dette er jo potensielle sykdomsbomber.

Før var slik elendighet knyttet til useriøse, og helst utenlandske håndverkere, men når det nå kommer frem at anerkjente bedrifter fra byggenæringen står som ansvarshavende, blir vi skremt.

Når man på store prosjekter kan gjennomføre samme feil på hundrevis av bad uten at noen griper inn, er det noe rivende galt. I dette tilfelle er det en profesjonell byggherre som også er en av partene. Nå går denne samme byggherren kraftig ut med kritikk, men hva med internkontrollen på den siden?

Når det gjelder den konkrete byggesaken i Oslo, blir dette sikkert en sak for rettsystemet.

Saken er at vi vet hvordan vi skal lage gode og sikre bad. Dette har også vi i Byggeindustrien hatt mange reportasjer og beskrivelser av. Vi vet at det i dag er produkter på markedet som holder mål. Vi vet at byggforskere og folk fra næringen har jobbet mye med våtrom. Det er laget anvisninger som er så enkle at selv våre yngste i barnehagen vil forstå hvordan jobben skal gjøres. Men likevel gjøres det feil. Gjøres dette bevisst for å spare penger eller tid grenser dette etter vårt syn til kriminell virksomhet.