Mister godkjenningen

Kynningsrud Prefab har som følge av uhellet i Konowsgate 9 i Oslo mistet sin sentrale godkjenning. 

Etter et uhell på en byggeplass i Konowsgate 9 i Oslo i november 2007, har Statens bygningstekniske etat (BE) i brev av 17.04.2008 trukket tilbake den sentrale godkjenning for Kynningsrud Prefab AS.

Tilbaketrekkingen har ingen konsekvenser for pågående byggesaker eller driften for øvrig. Vedtaket vil først og fremst merkes i form av at søknadsprosessen for nye prosjekter blir noe mer omstendelig en tid fremover.

Uhellet skjedde den 30.11.2007 på et bygg under oppføring. Hendelsen medførte materielle skader, men ingen personskader. Bedriften ser likevel meget alvorlig på hendelsen som avdekket svakheter i bruken av de interne systemer.

- Etter hendelsen igangsatte vi flere interne tiltak. For det første identifiserte vi den konkrete årsak til uhellet. Deretter har vi igangsatt en omfattende gjennomgang for å sikre at noe lignende aldri skal kunne skje igjen, sier divisjonsleder Pål Sanne i Kynningsrud Prefab AS i en pressemelding.

For å få hjelp med den interne gjennomgangen og opplæringen har bedriften engasjert Det Norske Veritas. Man er også i dialog med BE, slik at kontrollorganet er orientert om alle tiltak som gjøres. Bedriften har aldri før vært involvert i lignende saker og hendelsen kom som et sjokk både på ledelse og ansatte.

- Vi vil bruke det som har skjedd på en positiv måte slik at vi får innskjerpet viktigheten av at kvalitetssikringssystemet etterleves aktivt blant alle ansatte. Vi har ambisjoner om å være en mønsterbedrift på området sikkerhet og risikovurdering. Så snart vi er trygge på at de nye systemene er på plass, vil vi søke om å få godkjenningen tilbake. Vi bruker den tiden som er nødvendig for å være trygge på at systemene sitter i hele organisasjonen, sier Sanne.

De øvrige selskaper i Kynningsrudgruppen er helt uberørte av tilbaketrekkingen.